Två dagar med New York Rangers

Min nya livsstil är inte gratis, men jävligt rolig. Det är en sak som är säker. Det bästa med USA är att man får ta in ölen till arenan, tycker min syster Frida. Amerikanare äter direkt från pizzakartongen och dricker öl ur sugrör under matchen. För de som har tur kan du även ha en platt-tv framför din sittplats där det visas någon annan match. Det är ju dumt att slappna av och njuta av en sak i taget.  
 

20 grader i december

Nu vet jag varför man kan se amerikanare i shorts året om. Och varför de har så svårt att klä sig rätt. För lika stora gap som det är mellan fattiga och rika, lika stora är temperaturskiftningarna i den här staden. Från blåsigt och minusgrader till sol och 20+ på bara någon dags mellanrum. Självklart kan New York inte vara lite lagom på det planet heller.
 
Tack New York för några varma och soliga dagar. Som hemlös uppskattar man det extra mycket kan jag lova. Också tack till Johannes som tappert kämpade med alla mina shoppingväskor. Inte många hemlösa som har så tungt bagage att släpa på, eller så snälla vänner som ställer upp. Så trots allt så är jag ganska lyckligt lottad.
 
Haft ännu en händelserik helg i NYC. Här är jag och mitt liv på Pennstation en tidig fredagsmorgon..
 
 
Dansa på Johannes huvud
 
I central park
 
South ferry
 
Manhattan, Anna & jag

Naturmedicin för alla själar

Jag tycker jag blivit ganska bra på att såga USA och amerikanare. Och jag lovar, det är svårt för någon som ser till New Yorks samhälle och välfärdssystem att vara positiv. Dock finns det en sak som jag alltid kommer älska med New York. Människor är öppensinnade och det finns inga outsiders i stan. Och människor pratar, kommenterar och slänger komplimanger till höger och vänster. Falskt skulle väl en typisk svensk säga, och till viss del är jag beredd att hålla med. Men å andra sidan, falskt eller inte, människor gillar komplimanger och vi alla behöver positiv uppmuntran. Så varför inte suga åt dig av allt det positiva som du möts av? Efter fyra riktigt utmanande månader så vet jag att det är en bra överlevnadsstrategi om du är omringad av en extremt torterande miljö. Se till att hitta guldkornen som ger dig energi.  

Ikväll kom jag och tänka på när jag promenerade på Broadway en tidig sommarkväll i september tillsammans med Jessica och Anna. Jag hade köpt nya skor och de matchade perfekt till min klarblå klänning. Jag minns att jag var ganska nöjd själv. Plötsligt knackar en snygg och andfådd gaykille mig på axel: ”Excuse me, but where did you buy your shoes? I love them....!!" Efter att han hade fått svar på sina frågor vandrade vi vidare, jag med ett leende på läpparna och troligtvis också en ännu självsäkrare gång. Tänk att det krävs så lite för att få någon att skina upp och sträcka på sig lite extra. Så ni som läser, låt inte någon annans framgång bli till avundsjuka. Snälla.

 Vi alla behöver den där bekräftelsen för att leva och inte bara överleva.

BOSTON

En välbehövlig weekend till en mysig och mer harmonisk plats på jorden. Tack Anna.
 
Att bo i Boston City
 
Kvällspromenad i Boston common och Public Garden
 
Starbucks såklart
 
Svensk julmarknad i Boston. Jag åt våfflor med sylt och grädde, 3 lussebullar, glögg och Marabou choklad.
Bästa lunchen på mina 4 månader.
 
På väg mot Cambridge och turistvandring
 
HARVARD
 
 Harvard University Law School
  
Skywalk. Anna tyckte det var värt priset, nästan. Inget slår nog utsikten över NYC.
Lägg märke till att Boston består av många likadana byggnader i samma färg. Stilrent.
 
Cheesecake Factory.
Du är exalterad och sugen när du kommer dit. Illamående och redo att rulla hem efteråt.
Men det är ändå värt det. Tro mig.

Att också känna det.

Ibland får man syn på citat som lyckas sätta ord på ens tillvaro. Skrollade förbi det på facebook, och mitt i prick skulle man kunna säga. Nu när jag levt i den amerikanska drömmen behöver jag aldrig tvivla på att pengar inte är allt. Att torka arslet med dollars sedlar istället för billigt, tunt och strävt toalettpapper det kommer aldrig vara ett mått på lycka. Tro mig.
 
I want to live my life without stress and worries.
I don't need to be rich and famous.
I just want to be happy.