En socionom i New York

Den 19 augusti 2013 byter jag liv. Totalt. Jag gillar den känslan. Att kunna förändra och styra mitt liv precis i den riktningen jag vill. Jag ska spendera 1 år som au pair i USA, NEW YORK. Den första reaktionen när jag exalterat presenterar att jag ska åka som au pair är till 99% förknippat med mitt jobb eller min lägenhet. "Har du fått tjänstledigt?" "Hur gör du med lägenheten?". För er som inte redan vet svaret på frågan; Jag tackade nej till fast tjänst som socionom. Jag sa upp min lägenhet i centrala Linköping. Jag sa upp bredband, abonnemang, facket, a-kassa....hela min tillvaro kan man säga. 
YES, Jag tänker köra fel varv i rondellen, spela filmen baklänges och avvika lite litegrann från den normaliserade livslinjen. Det funkar. Eller jag vill i alla fall tro att det går att ångra sig, börja om eller bara pausa ifrån sitt liv en stund för att göra något man drömmer om.
 
Den här bloggen är till för min familj, mina vänner, mina kollegor och självklart alla ni andra som vill följa. För egen del ställer jag inga större krav på just det här med bloggandet. Jag vill uppleva USA men självklart vill jag på något sätt dela det med er.   
 
Välkommen att följa mitt liv i New York. 
   
För att jag ska känna mig som en riktig bloggare vill jag avsluta med några hashtags. Om du inte vet vad en hashtag är kan det bero på att du tillhör den äldre generationen av min bekantskapskrets, eller så har du bara valt att slösa din livstid på något annat än Instagram.
 
#Au pair #New York #Lake Lincolndale